Hoe werkt het?

wat is het?

De Wereld Koffers zijn kisten met creatieve activiteiten, gekoppeld aan een cultureel thema. De koffers zijn onderverdeeld in drie hoofdthema’s:

• Volkeren Koffers

• Historische Koffers

• Kunst Koffers

De Wereld Koffers zijn een aanvulling op de lessen over het cultureel erfgoed en lessen binnen het Kosmische Onderwijs voor Montessorischolen. Ze helpen om de streefcompetenties van de leerlijnen ‘beeldend’ en ‘cultureel erfgoed’ en een aantal kerndoelen te bereiken. 

 

In de koffer vind je alles om in de klas mee aan de slag te gaan. Al het materiaal en gereedschap is aanwezig, en voor de leerlingen zijn er  instructiekaarten voor elke activiteit, zodat ze onder begeleiding of zelfstandig aan de activiteiten kunnen werken. Ook zit in elke koffer een handleiding voor docenten, met een mogelijke lesopzet en uitleg over de mogelijkheden van de koffer. Bij iedere koffer zit bovendien een  toegangscode waarmee instructievideo’s kunnen worden geopend en bekeken. 

De koffers zijn goed te gebruiken als thematische workshops op schoolreisjes of werkweken. 
© De Wereld Koffers

voor wie is het?

De Wereld Koffers zijn bedoeld voor de bovenbouw groepen van het PO, dus groep 6, 7 en 8. Ze kunnen door scholen worden gehuurd.

30 Leerlingen kunnen er mee werken.

Er kan op drie manieren mee gewerkt worden:

• De opdrachten worden aangeboden als workshop circuit. 

   In dat geval is één koffer genoeg voor 60 kinderen.
• Klassikaal, dus iedereen maakt alle opdrachten gelijktijdig.
• Als individuele werkvorm.

Tarieven

De koffers kunnen per twee weken of langere tijd gehuurd worden. De prijs per koffer per twee weken bedraagt €250.- Voor langere periodes kunnen prijsafspraken gemaakt worden. Voor €50.- extra kom ik de koffer brengen en weer ophalen. Er wordt een borgsom gevraagd van €70.-. 


Voor €500,- kom ik een de workshops zelf op locatie geven. Neem contact op voor meer informatie.


Verzoeken voor nieuwe thema’s kunnen altijd geplaatst worden met behulp van het contactformulier of telefonisch. Samen bekijken we de mogelijkheden.